Koronavirus DPMLJ

11.03.2020 21:17
Doplňující informace k předchozím dotazům
 
Mimořádné jednání MML a DPMLJ proběhne až zítra a dle mých informací je více možných návrhů na bezpečnost v MHD. Co vím, tak není vůbec vyloučeno to o čem jsme zpětně diskutovali a viděli na německých mercedesech.
Dnes jsem se dotazoval právníka ohledně odmítnutí prodeje jízdenek ze strany zaměstnance a to z důvodu obavy o své zdraví:
  • dle jeho sdělení by mohlo být napadnutelné ze strany zaměstnavatele úmyslné neprodávání jízdenek, které je bráno u zaměstnance jako jeho pracovní povinnost. Dále sdělil, že je na pováženou, zda je více nebezpečné životu či zdraví prodej jízdenek jako takový nebo jízda s nakaženým-i ve vozidle MHD.
Dle jeho vyložení je více nebezpečná jízda jako taková a při sporu by se přikláněl k oprávněnému postihu ze strany zaměstnavatele. Tím nechci vyvolávat dlouhé diskuze co je pravda a k jakému závěru se zítra dospěje. Tlaky na vedení jsou ze všech stran a i ZOOS se snaží k tomuto závěru dospět.
Chci všechny ujistit, že vedení v tomto směru jedná dostatečně a bylo vyzváno i k větší komunikaci se zaměstnanci.
Dále jsme vedení DP upozornili, aby vytvořilo větší tlak na novou úklidovou firmu - dostatečné zásoby mýdla, ručníků a toaletního papíru, který v mnoha případech na některých místech dochází. To bylo ihned řešeno vedoucím provozu.
Popravdě řečeno jsem z této situace také znepokojen jako většina po celém světě, ale věřím, že vše zvládnem i rozbroje, které mezi vedením a neklidnými zaměstnanci mohou být a vznikají. Věřím, že se vše uklidní i bez dalších vášní a hrozících postihů
Dále chceme za odbory poprosit, aby zaměstnanci respektovali nastavená pravidla DPMLJ, aby si chránili své zdraví a nevyvolávali zbytečnou paniku. Určitě budeme tlačit na vedení společnosti, aby v mimořádných případech řešili vyhrocené situace s klidem a nějakou tolerancí. ❤️