Odpověď obchodního ředitele p. Oumrta na dotaz ohledně nákupu pneumatik Hankook

26.11.2010 20:18

 Zveřejňujeme odpověď , která nám přišla emailem na dotaz ohledně nákupu pneumatik Hankook, který padl na konferenci Základní organizace odborového svazu.

V loňském roce (v listopadu)  jsme zkušebně osadili jeden Tedom a jeden Citybus pneumatikami Hankook AU02 City, abychom vyzkoušeli jejich jízdní vlastnosti přes zimu. Výrobce tento typ pneumatik nabízí, jako celoroční pneumatiku (bez označení sněhové vločky nebo MS) a pro reference nás odkázal do DP Teplice, kde na těchto pneumatikách jezdí již několik let. V telefonátu mě ing. Gaisler potvrdil to co nám sliboval prodejce tj., že pneumatiky mají dobré jízdní vlastnosti a díky lamelám jsou dobré i v zimním období. Jsou tiché a úsporné.

Po ujetých cca 40000 km jsme konstatovali, že autobusy na zkušebních pneumatikách odjeli bez problémů celou zimu, nikde nezapadli, neměli problémy s dobrzďováním = splnili naše očekávání.

U autobusů Tedom to je malý zázrak, protože běžné pneumatiky nevydrží ani 40 000 km a na Hankookách ujedou cca 100000 km.

Na základě vlastních zkušeností si garáže BUS na zimu 2011 objednali 160 výše uvedených pneumatik.

S pozdravem

Martin Oumrt