Interní sdělení - SARS CoV-2

15.03.2020 20:05
INTERNÍ SDĚLENÍ
Věc: Další opatření proti koronaviru, označovaný jako SARS CoV-2
Vážené kolegyně, vážení kolegové,
nad rámec již našich zavedených opatření se nově od 16.3.2020 zavádí:
-Ruší se režim zastávek na znamení: Na každé obsluhované zastávce MHD vozidlo zastaví, s tím, že dojde k otevření dveří řidičem pro výstup a nástup cestujících. Cestující již není povinen použít tlačítko k upozornění, že chce vystupovat!
-S okamžitou platností nařizuji zákaz převážení všech osob ve vyhrazeném prostoru u řidiče mimo řidičů v zácviku! Množí se případy, kdy řidič ve vyhrazeném místě, kam cestující mají zákaz vstupu, vozí své přátelé, rodinu apod. Upozorňuji Vás, že takový přístup není možné tolerovat! Nejenže to vypadá hloupě, ale navíc se to zcela vymyká vážnosti situace i danému mimořádnému opatření. Porušení tohoto zákazu se bude přísně trestat!
Žádám o pochopení, že takové opatření je zcela mimořádné a slouží k prevenci proti nákaze SARS CoV-2.
!!! Všechna zavedená opatření důsledně dodržujte, protože DPMLJ, a.s. může být potrestán a následně by mohl škodu vyžadovat po zaměstnanci !!!
Z nařízení hejtmana Libereckého kraje Martina Půty ze dne 15.3.2020:
Městská hromadná doprava na území měst Liberec, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Turnov:
(1) Zakazuje se nástup předními dveřmi ve všech vozidlech zařazených v IDOL (vozidla jsou označená logem IDOL).
(2) Cestující budou nastupovat a vystupovat druhými (případně dalšími) dveřmi, s tím, že toto opatření se nevztahuje na vozidla pouze s jedněmi dveřmi.
(3) Cestující nebudou odbaveni řidičem (doplňkový prodej jízdních dokladů u řidiče je zrušen).
(4) Dopravce zajistí označení předních dveří ve vozidle zákazem vstupu a přední ochranný prostor vozidla zabezpečí proti vstupu cestujících.
Ruší se režim zastávek na znamení, na každé obsluhované zastávce v Libereckém kraji souprava či vozidlo zastaví, s tím, že je-li to technicky možné, dojde k dálkovému otevření dveří pro výstup a nástup cestujících.
Za každý jednotlivý případ nesplnění regulačních opatření lze dle § 25a zákona o hospodářských opatřeních uložit právnické nebo podnikající fyzické osobě pokutu až do výše 5.000.000 Kč.