Plánované opravy, úpravy a změny v provozu MHD Liberec v období letních prázdnin :) :)

18.06.2018 09:56

Od 1.7.2018 do 31.8.2018 zaveden prázdninový provoz na linkách 2, 3, 5, 11, 12, 13, 15, 24 jako každý rok.

Od 1.7.2018 do 31.8.2018 nebudou jezdit „školní“ linky 36, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 a 60 jako každý rok.

Objížďky:

Železniční nadjezd Krásná Studánka
Od 7. 7. 2018 do 31. 7. 2018 bude linka 26 z důvodu uzavírky železničního nadjezdu v Krásné Studánce odkloněna ze zastávky Pavlovice křižovatka přes Stráž nad Nisou a náhradní zastávku Krásná Studánka kovárna do Krásné Studánky. U vybraných spojů linky č. 30 budou upraveny odjezdy tak, aby byla zachována návaznost ranních a večerních spojů linek č. 26 a 30.

Uzavírka ulice České mládeže
Od 1. 7. 2018 bude po dobu 105 dní probíhat dopravní omezení v ulici České mládeže. Ulice bude v úseku od kruhové křižovatky u ČSAD Liberec po kruhovou křižovatku s ulicí Kubelíkova jednosměrná ve směru od silnice I/35 do Průmyslové zóny Jih.

Linky č. 31, 33, 34, 35 budou ve směru z průmyslové zóny Jih odkloněny po objízdné trase.

Spoje linky č. 22 jezdící do OC Nisa budou ukončeny v zastávce České mládeže. Linka 22 nebude po dobu uzavírky obsluhovat zastávky Kavkazská, OC Nisa Kino a OC Nisa.
Linka č. 500 bude ve směru z OC Nisa odkloněna po objízdné trase. Linka nebude obsluhovat Nástupní zastávku OC Nisa a zastávku OC Nisa kino. Linka bude ve směru do centra odjíždět pouze z výstupní zastávky OC Nisa.

Tramvajová výluka v úseku Rybníček – Lidové sady
V období od 14.7.2018 do 31.8.2018 bude z důvodu oprav kolejiště probíhat výluka tramvajového provozu v úseku Rybníček – Lidové sady. Tramvajová doprava bude v úseku Lidové sady – Viadukt nahrazena autobusy linek X2 a X3. Tramvajové doprava linky č. 3 bude provozována v úseku Rybníček – Horní Hanychov. Přestupní bod mezi tramvajovou a náhradní autobusovou dopravou bude zastávka Nádraží. Celotýdenně bude po 23. hodině v celém úseku Lidové sady – Horní Hanychov provozována náhradní autobusová linka X3 (bez přestupu u Nádraží). Podrobnější informace budou uvedeny v jízdních řádech jednotlivých linek. Tramvajové linky č. 5 a 11 budou provozovány pouze v úseku Fügnerova – Jablonec nad Nisou. Na všech tramvajových linkách a na linkách náhradní dopravy budou platit výlukové jízdní řády.

Omezení na linkách č. 16, 22, X22 a 97 z důvodu uzavírky křižovatky Uralská x Švermova bude probíhat do 15.7.2018. Od 16.7.2018 budou linky č. 16, 22 a 97 vedeny po svých obvyklých trasách.

Omezení na linkách č. 13, 20, 24, 26, 31, 33, 37, 57, 60 a 90 z důvodu uzavírky a následných omezení v ulici Dr. Milady Horákové bude probíhat až do poloviny prosince 2018.

Uzavírka ulice U Křížového kostela
Od 16.7.2018 do 31.8.2018 budou z důvodu úplné uzavírky ulice U Křížového kostela odkloněny linky č. 12 a 23 do ulice Sokolská. Náhradními zastávkami za zastávky Nám. Dr. E. Beneše a Malé náměstí budou zastávky Sokolská a Sokolská most.

Uzavírka ulice Lukášovská
Od 18. 7. 2018 do 20. 7. 2018 bude v ulici Lukášovká probíhat frézování vozovky. V tomto období bude v úseku Harcov kostel – Lukášovské údolí v době od 8:00 do 18:00 nahrazen standardní autobus minibusem. Přestupní zastávkou bude zastávka Harcov kostel. Dále bude z důvodu pokládky povrchu vozovky o dvou sobotách a nedělích v období měsíce srpna linka č. 15 ukončena v zastávce Harcov kostel. Přeprava v úseku Harcov kostel – Harcov Myslivna bude o těchto víkendech z důvodu neexistence náhradní trasy zrušena bez náhrady. O termínech srpnových uzavírek budou cestující včas informováni.